סופגניות אורז בדבש

היום מתכון סיני ובצדו סיפור, כמובן.
בחורף קר במיוחד, כשהשלג כיסה את כל החלונות,

 ואפילו האש הבוערת באח לא הצליחה לחמם, סבתא אדל היתה מספרת:


“ בסין הרחוקה ידעו, שבכל שלג קר מסתתר גרעין חם ומתוק שמבקש לצוף”
ואז היתה לשה קמח אורז דביק, מגלגלת ממנו כדור וממלאה אותו בדבש, ומברכת :” מי שיש לו דבש בלב , תמיד יצוף”


ולהלן המתכון:
מצרכים::
כוס קמח אורז דביק (סבתא היתה טוחנת בעצמה)
1/2 כוס מים חמים
קורט מלח
למילוי :
4 כפות דבש
כפית שמן קוקוס או חמאה:
הכנה:
מרתיחים כ3 ליטר מים בסיר רחב
לשים את האורז עם המים עד ליצירת עיסה.
ויוצרים כדורים כקנים
מערבבים את הדבש והשמן עד ליצירת משחה סמיכה
פותחים כל כדור , מכניסים מעט מילוי וסוגרים שוב
זורקים למים רותחים ומבשלים עד שהכדורים צפי +2 דקות
מוצאים ומעבירים לצלחת הגשה.
אפשר להזליף קצת דבש מדולל במים חמים

בתיאבון


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.