אדל חוותה בחייה שתי מלחמות עולם
וההישרדות שלה ושל משפחתה לא כללה מצלמות טלוויזיה על איזה אי אקזוטי,
ואפשרות לפרוש מהתוכנית אלא צורך קיומי במזון ומקלט.
אביא כמה ממתכוני הישרדות.והפעם ארוחת גורמה משובבת עין ונפש על טהרת הצמח היפהפה שצומח בגינתי.
זהו צמח ממשפחת האספרגוס, רק הרבה יותר מסיבי ויכול להאכיל יותר אנשים.
הנה המתכונים:
המצרכים
2 חתיכות שורש מכובדים
מלח
שמן לטיגון
שום, פפריקה או כל תבלין אהוב
הכנה:
שוטפים, מנקים וחותכים את השורש לחתיכות קטנות,
מרתיחים במי מלח כ20 דקות כדי להוציא את המרירות
מוציאים ומייבשים על נייר מגבת
מטגנים עד להזהבה מטבלים ומגישים
בתיאבון
.ומתכון לאוהבי פירה:
1קג יוקה, מנוקה וחתוך
4 שיני שום
2 כפות חמאה או שמן זית
מלח , פלפל עלי פטרוזיליה
אופן הכנה:
מרתיחים את היוקה והשום עד ריכוך מלא
מסירים סיבים קשים ומועכים עם חמאה או שמן
מתבלים ומקשטים בעלי פטרוזיליה
בתיאבון.